Recepty v trojobale a cestíčku

Máte chuť na klasické vysmážané rezne? Pomocou našich misiek si okrem mäsa môžte na vysmážanie pripraviť rybu, syr, karfiol a inú zeleninu v klasickom trojobale, alebo v niektorom z mnohých variácií cestíčok. Pozrite si vo videu, aké jednoduché je obaľovanie karfiolu s miskami Trojobal a inšpirujte sa niekoľkými nápadmi na obaľovanie v cestíčku.

Klasický trojobal

Pripravené mäso, karfiol, alebo syr na vysmážanie si postupne obalíte v múke, rozšľahanom vajíčku a čerstvej strúhanke. Náš TIP: skúšali ste už karfiol v trojobale namiesto vysmážania upiecť v trúbe? 

Pivné cestíčko

Pripravíme si kuracie, alebo bravčové mäso, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Rozšľaháme si vajíčka a pridáme zhruba dcl piva. Pridáme soľ, korenie a štipku sódy bikarbóny alebo kypriaceho prášku. Pridáme múku a vytvoríme hustejšie cestíčko. Recept si môžme oživiť strúhaným syrom, alebo pridaním rozpučeného strúčika cesnaku.

Cesnakovo smotanové cestíčko

Kuracie prsia si naložíme na noc do marinády zloženej z oleja, soli a cesnaku. Pridať môžme aj obľúbené bylinky. Obaľujeme najskôr v múke, následne v cestíčku, ktoré sme si pripravili z vajec, kyslej smotany a postrúhaného syra. Nakoniec ešte obalíme v strúhanke a vysmážame.

Horčicové cestíčko

Pripravíme si suroviny na obaľovanie. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Vajcia zmiešame s mliekom, múkou a strúhankou. Najskôr obalíme v čistej múke a následne v strúhankovej zmesy.

Chrumkavé cestíčko 

Recept na prípravu chrumkavých medailónkov je príjemnou obmenou. Pripravíme si kuracie kúsky, posolíme, obalíme najskôr v múke, následne vo vajíčku a nakoniec v rozdrvených kukuričných lupienkoch (corn flakes). Obalené kúsky poukladáme na plech a dáme piecť.

Bylinkové cestíčko

Kuracie mason v bylinkovom cestíčku krásne rozvonia. Okrem vajec, múky, nastrúhaného syra a mlieka pridajte do zmesy na obaľovanie aj bylinky. Použiť môžte tymián, oregano, petržlenovú vňať, či bazalku.

Jogurtové cestíčko

Výborné cestíčko s jogurtom môžte použiť aj na obaľovanie zeleniny, napríklad cukety alebo patizónu. Potrebovať budete vajcia, biely jogurt, soľ, korenie a múku. Všetky ingrediencie zmiešame, ak máte radi cesnak, zeleninu predtým v miske zmiešajte s rozpučeným alebo nastrúhaným cesnakom. 

Špenátové cestíčko

Rovnako špenátové cestíčko môžte použiť ako na obaľovanie mäsa, tak aj zeleniny. Vyskúšať môžte napríklad predvarený karfiol, alebo brokolicu. Vajcia, mlieko, cesnak, čerstvý alebo mrazený špenát, smotanu a múku zmiešajte a následne v zmesy obaľujte kúsky zeleniny, alebo mäsa. Čerstvý špenát pred použitím pár minút sparte v hrnci s trochou vody.