Klasický trojobal
Pripravené mäso, karfiol, alebo syr na vysmážanie si postupne obalíte v múke, rozšľahanom vajíčku a čerstvej strúhanke. Náš TIP: skúšali ste už karfiol v trojobale namiesto vysmážania upiecť v trúbe?
Pripravené mäso, karfiol, alebo syr na vysmážanie si postupne obalíte v múke, rozšľahanom vajíčku a čerstvej strúhanke. Náš TIP: skúšali ste už karfiol v trojobale namiesto vysmážania upiecť v trúbe?
Pripravíme si kuracie, alebo bravčové mäso, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Rozšľaháme si vajíčka a pridáme zhruba dcl piva. Pridáme soľ, korenie a štipku sódy bikarbóny alebo kypriaceho prášku. Pridáme múku a vytvoríme hustejšie cestíčko. Recept si môžme oživiť strúhaným syrom, alebo pridaním rozpučeného strúčika cesnaku.
Kuracie prsia si naložíme na noc do marinády zloženej z oleja, soli a cesnaku. Pridať môžme aj obľúbené bylinky. Obaľujeme najskôr v múke, následne v cestíčku, ktoré sme si pripravili z vajec, kyslej smotany a postrúhaného syra. Nakoniec ešte obalíme v strúhanke a vysmážame.
Pripravíme si suroviny na obaľovanie. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Vajcia zmiešame s mliekom, múkou a strúhankou. Najskôr obalíme v čistej múke a následne v strúhankovej zmesy.
Recept na prípravu chrumkavých medailónkov je príjemnou obmenou. Pripravíme si kuracie kúsky, posolíme, obalíme najskôr v múke, následne vo vajíčku a nakoniec v rozdrvených kukuričných lupienkoch (corn flakes). Obalené kúsky poukladáme na plech a dáme piecť.
Kuracie mason v bylinkovom cestíčku krásne rozvonia. Okrem vajec, múky, nastrúhaného syra a mlieka pridajte do zmesy na obaľovanie aj bylinky. Použiť môžte tymián, oregano, petržlenovú vňať, či bazalku.
Výborné cestíčko s jogurtom môžte použiť aj na obaľovanie zeleniny, napríklad cukety alebo patizónu. Potrebovať budete vajcia, biely jogurt, soľ, korenie a múku. Všetky ingrediencie zmiešame, ak máte radi cesnak, zeleninu predtým v miske zmiešajte s rozpučeným alebo nastrúhaným cesnakom.
Rovnako špenátové cestíčko môžte použiť ako na obaľovanie mäsa, tak aj zeleniny. Vyskúšať môžte napríklad predvarený karfiol, alebo brokolicu. Vajcia, mlieko, cesnak, čerstvý alebo mrazený špenát, smotanu a múku zmiešajte a následne v zmesy obaľujte kúsky zeleniny, alebo mäsa. Čerstvý špenát pred použitím pár minút sparte v hrnci s trochou vody.